Nybörjarstarten börjar 23 augusti 2021
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Kampsport för alla

Alla kan träna kamsport hos Linköpings budoklubb som är en av Sveriges största och äldsta kampsportsklubbar. Vi erbjuder träning inom tio olika kampsporter från traditionella kampkonster som Kendo till moderna tävlingsidrotter som BJJ. 

 

 

 

Vill du bli medlem i Linköpings Budoklubb? Klicka då här!
 
För att vara med på passen behöver man anmäla sig i sportadminappen. Den finns här! 
MMA
MMA/Thaiboxning nybörjarstart 24 augusti
2021-07-13 15:30, MMA

Under hösten så kommer vi testa ett nytt koncept med gemensamt nybörintag för MMA och Thaiboxning. Vi kommer träna på de grunder som är gemensamt för båda sporterna. Vi kommer till att börja med fokuser på det stående delarna med slag, spark och klinch.

 

För de som som vill fokusera på MMA rekomenderar vi även att man tränar BJJ en dag i veckan för att få grunderna på marken. I Linköpings Budoklubb arbetar alla stilarna tillsammans för att ge utövarna en bred grund att stå på.

 

Nybörjarpassen sker på tisdagar och Torsdagar 20:00 - 21:00

 

Anmälan sker här

 

 

 

 

 

BJJ
BJJ för ungdomar startar 23 augusti
2021-07-13 13:50, BJJ

Den 23 augusti klockan 17:00 kör vi igång BJJ för dig mellan 11 och 14 år. 

 

Träningen är inriktad på att stimulera rörelse och inlärning. I träningen ingår kast/nedtagningar samt brottning på marken. Det finns även möjligheten att tävla i BJJ så i träningen ingår även att förstå regler och hur man tävlar.

 

Vi har träningar med mycket fart och energi. Brasiliansk JJ innehåller positioner för att kontrollera sin motståndare samt ledlås och stypningar. All träning sker på ett säkert sätt där vi är noga med säkerhet och disciplin.

 

Vi vill lära ungdomar att idrotta i en rolig, välkomande och trygg miljö. 

 

Anmälan sker här

 

 

 

BJJ
Adam graderad till svart bälte i BJJ
2021-07-11 19:43, BJJ

Under förra helgen hade BJJ:n terminsavslutning med ett tvådagars läger under Alan Altemanns ledning. Efter ha drillar teknik under fyra svettiga pass så graderades en av klubbens profiler till svart bälte. Adam Andersson blev vårt 4:e svartbälte efter många års träning i klubben. 

 

Förutom detta fick vi tre nya lilabälten i Elin, August och Mattias.

Linköpings Budoklubb öppnar för nybörjare 23 augusti
2021-06-30 13:41

I höst kör vi igång som vanligt igen och nybörjare är välkomna att börja träna hos oss från den 23 augusti.

 

För att bli medlem så kan man anmäla sig här

 

Ta chansen att träna i Linköpings största och bästa kampspotsklubb.

 

 

 

Handlingar från årsmötet
2021-05-15 11:51

Nu finns årsmöteshadlingar och protokoll att läsa här

 

Dokument inför Linköpings Budoklubbs årsmöte 2021
2021-03-23 22:59

Nu finns alla dokument inför årsmötet att beskåda här.

Uppdaterade riktlinjer gällande Covid19 och träning på Linköpings Budoklubb
2021-01-31 18:45
Linköpings Budoklubbs styrelse har uppdaterat riktlinjerna för hur träning ska bedrivas under de restriktioner som finns på grund av pandemin. Alla medlemmar har en skyldighet att känna till vad som gäller och göra sitt yttersta för att följa både allmänna och klubbens riktlinjer.

Man kan läsa riktlinjerna här och vi befinner oss nu i det vi kallar Fas 2: Öppning av klubben.

De riktlinjer vi följer baseras på följande uttalade från Svenska Budo och kampsportsförbundet och RF:

Den 22 januari meddelade RF under en videokonferens med bland annat Svenska Budo & Kampsportsförbundets representanter att myndigheterna återigen godkänner att idrottsutövare får använda den fysiska närkontakt som idrotten kräver. Om detta har vi tidigare berättat och det finns även med i SB&K:s uppdaterade Riktlinjer för träning.

Nu har Riksidrottsförbundet även uppdaterat sin hemsida gällande denna frågeställning, och skriver bland annat så här:

Vad gäller för idrotter med närkontakt?
Folkhälsomyndigheten gör i sina föreskrifter och allmänna råd ingen skillnad mellan olika idrotter. Det finns därmed inte några specifika föreskrifter eller råd riktade till just idrotter där närkontakt är en del av idrottsutövningen.

Däremot så är det viktigt att återigen understryka att all träning ska ske på ett smittsäkert sätt.

Begränsad öppning av träning
2021-01-29 12:44

Linköpings Budoklubb kommer öppna träningen även för vuxna. 

Vi kommer öppna upp för träning i grupper om åtta personer. Man får bara träna med en kompis inom den gruppen och paren ska ha distans till varandra. 

Så här kommer det att fungera för personer som tränar i vuxengrupperna:

Man är symptomfri och försöker efterleva de allmänna råden så bra man kan. Man har läst riktlinjerna för vad som gäller på klubben. 


Man måste anmäla sig till passen i förväg via spordadmins medlems app. Inbjudan kommer ut 24 h innan passet startar. Man får bara träna ett pass om dagen. Försök para ihop er med en kompis redan innan passen med hjälp av samåkningsfunktionen,

 

Man väntar utanför dojon i friska luften tills passet före har utrymt lokalen helt och hållet. Instruktören för det kommande passet ser till att det inte blir trängsel på väg in. VI får inte vara mer än åtta personer i caféområdet. Vi undviker att använda omklädningsrum i största möjliga mån. Häng av er kläder, tvätta händer och tag plats på mattan enligt följande instruktion.


Vi får vara max 21 personer plus instruktörer(max två per pass) på stora träningsytan + lilldojon och därför kommer kunna ha två grupper med åtta personer åt gången i dojon. Ena gruppen använder lilldojon och utåt och den andra gruppen fyller på vid MMA-väggen. Mellan grupperna finns instruktörsdiket som är fyra meter brett där bara instruktörerna får vara.

Ha vattenflaskor och eventuella skydd nära där du tränar så vi undviker onödigt spring i lokalen.


När passet är klart så är det 10 minuters paus för att utrymma lokalen och släppa in nästa grupp. Detta sker under ordnade former för att undvika trängsel. Man tar sina saker och lämnar dojon. 


Sista gruppen på dagen städar mattan och toaletter.  

Om man inte har för avsikt att träna så ska man inte befinna sig i lokalen. Vi är ansvariga för alla som är där inne och kan vi inte garantera att alla håller avstånd så kan vi inte ha folk i lokalen. Det är ok att gymma under tiden det är annan träning men se till att anvisningar för antal personer efterlevs. Kommunicera till instruktör att du är i gymmet. 

Se till att sköt allt det här så kommer vi kunna erbjuda träning och ju längre fram vi kommer ju mer kan vi öppna upp. 

Nyheter från våra grupper
Ju-jutsu kai, 15/09 09:07 
Aikido, 28/08 18:27 
Aikido, 18/08 17:20 
Karate, 13/08 16:41 
Aikido, 11/08 19:08 
 
Våra sponsorer