Info om hur Linköpings Budoklubb agerar kring Covid19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Karate
Kyokushin Karate – den yttersta sanningens karate

Karate brukar översättas med begreppet tom hand. Denna översättning antyder att det generellt inte används några vapen inom karate som kampart. Karaten har utvecklats under många år och splittrats upp i många olika stilar och grenar. Många stilar påminner om varandra, men det finns även stora skillnader. Karaktäristiskt är dock att tonvikten i kamparten ligger på slag, sparkar och blockeringar. Inom Linköpings Budoklubb tränar vi Kyokushin Karate. Kyokushin brukar räknas till en av de mer fysiskt krävande stilarna. Detta kommer av att Kyokushins internationella tävlingsform i praktiken är fullkontaktskarate. Signifikant för Kyokushin är även de stora kraftfulla cirkulära rörelserna i grundformen.


Är du nyfiken på oss?

Spana in informationen om oss och vår träning i avdelningarna uppe i menyn.
Vi har även en Facebook-sida där vi lägger upp löpande information, nyheter och händelser i sektionen.

Information inför gradering VT 2021
2021-05-27 21:40

Listor för anmälning till graderingstillfällena (7/6 för barn och 21/6 för vuxna) finns nu uppe i dojon. Vill man ställa upp för gradering denna termin krävs följande:

 

 • Innan eller efter ett pass (förslagsvis efter) ska man prata med en instruktör, som behöver ge sitt OK för gradering (kraven finns här: https://www.linkopingbudo.se/sida/?ID=229735). Man ska ha rätt mängd pass för sin grad, och beroende på grad och ålder kan det vara så att man inte får gradera 2 terminer i rad (tydliggörs i länken ovan).
 • Har man grönt eller brunt mon-bälte (barn) eller orange kyu-bälte och uppåt (vuxna) ska man sedan tidigare ha skrivit upp sig på en intresseanmälningslista, ett ytterligare krav på de som tränar i dessa grupper. Vill ni i dessa grupper veta huruvida ni har fått ett preliminärt OK att ställa upp för gradering eller ej är det bara att fråga en av instruktörerna. Ni är dock inte automatiskt uppskrivna på den nya anmälningslistan.
 • Får man ett OK skriver instruktören upp er på den nya listan. Ni kan alltså inte skriva upp er själva, enbart instruktörer får skriva upp namn på listan.
 • Ska man ställa upp för gradering måste man vara uppskriven på den nya listan. Detta gäller alla.
 • Nytt för i år är att man helst ska ange sin bälteslängd när man anmäler sig. Detta så att vi kan minimera risken att vissa bälten tar slut, då längd och färg på bälten hos de som klarar sin gradering varje termin kan variera kraftigt.

Ytterligare information om graderingstillfällena:

 

För nybörjare i barngruppen ingår graderingspasset (ett s.k. EKO-pass) i graderingsavgiften, för vuxna nybörjare kostar det 60 kr. För fortsättare - glöm inte att ta med ert graderingspass!

 

Barngraderingen:

 

7/6 bortfaller vuxenträningen, eftersom tiden kommer tas över av barngraderingen. Om man inte ska ställa upp för gradering den dagen ombeds ni stanna hemma - detta pass är enbart för graderande. Alla kommer inte att gradera samtidigt, utan tiden varierar beroende på vilken grad man har just nu.

 

 • Gradering för nybörjare börjar 18:15.
 • Gradering för de som nu har 10:e, 9:e och 8:e mon börjar 19:00.
 • Gradering för de som nu har 7:e mon och högre börjar 19:45.

Var här en kvart innan tiden som gäller er (den första gruppen bör vara på plats 18:00, andra 18:45 och sista 19:30) så att vi kan markera närvaro och hantera betalning på ett smidigt sätt.

 

Vuxengraderingen:

 

Vuxengraderingen sker på ordinarie träningstid den 21/6, efter barnpasset, istället för vanlig träning den dagen. Då det inte blir ett traditionellt graderingsläger utgår lägeravgiften på 100 kr för vuxna, annars stämmer priserna som finns på länken ovan. Tiden är densamma oavsett grad - 19:00. Se till att inte komma sent!

 

// Instruktörerna, LBK Kyokushin Karate

Corona information
2020-03-29 19:53
Träningen i karaten fortsätter som vanligt med vissa mindre modifieringar.

 • Ingen får komma till träningen om man har minsta symptom. (Detta gäller även föräldrar eller andra som vistas i lokalen)
 • ALLA ska tvätta händer före och efter träningen
 • Max 50 personer i Dojon (Detta innebär att ALLA icke tränande kan ombes lämna lokalen)
Om inte detta följs kan vi tvingas att ställa in all träning!

/Styrelsen och Instruktörer
Kontantstopp
2019-03-12 07:39
Från och med 1 april kommer vi att sluta att ta emot kontanter i samband med materialköp och läger.
I fortsättningen gäller Swish, BGC eller faktura.


Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 15/05 11:51 
Linköpings Budoklubb, 23/03 22:59 
Linköpings Budoklubb, 29/01 12:44 
Linköpings Budoklubb, 11/01 09:25 
Linköpings Budoklubb, 17/12 22:56 
 
Våra sponsorer