Nybörjarstarten börjar 22 augusti 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Karate
Kyokushin Karate – den yttersta sanningens karate

Karate brukar översättas med begreppet tom hand. Denna översättning antyder att det generellt inte används några vapen inom karate som kampart. Karaten har utvecklats under många år och splittrats upp i många olika stilar och grenar. Många stilar påminner om varandra, men det finns även stora skillnader. Karaktäristiskt är dock att tonvikten i kamparten ligger på slag, sparkar och blockeringar. Inom Linköpings Budoklubb tränar vi Kyokushin Karate. Kyokushin brukar räknas till en av de mer fysiskt krävande stilarna. Detta kommer av att Kyokushins internationella tävlingsform i praktiken är fullkontaktskarate. Signifikant för Kyokushin är även de stora kraftfulla cirkulära rörelserna i grundformen.


Är du nyfiken på oss?

Spana in informationen om oss och vår träning i avdelningarna uppe i menyn.
Vi har även en Facebook-sida där vi lägger upp löpande information, nyheter och händelser i sektionen.

Shihan Fredrik Gundmark (5 dan)
2022-09-29 00:21

Det är med stor ära och glädje vi kan meddela att Fredrik Gundmark har klarat sin gradering till 5 dan på WKOs seminarium, som skedde i samband med VM i viktklasser i Kielce, Polen. Fredrik tar då steget upp från Sensei till Shihan, och blir därmed den första som gör det i vår klubb. Stort grattis, Shihan Gundmark! Osu!

Kick-off lördagsträning 10/9
2022-09-08 00:02

Osu!

 

Nu på lördag har vi kick-off för lördagsträningen!

 

På lördagar klockan 10:30-12:00 framöver kommer vi att ha extraträning fokuserad kring tävlingsfighting. Vi kommer att gå igenom lite olika saker som är mer riktade till tävlingsfighting med mycket sparring av olika typer (bland annat mängdsparring). Syftet med dessa träningar är att ligga som träningsunderlag till de som funderar på att tävla, men man är välkommen att delta oavsett om man själv har tävlingsaspirationer eller ej (det är dock rekommenderat att man antingen har tränat en termin alternativt har fightingerfarenhet från annat håll). Det är alltså helt ok att vara med även om man bara gillar sparring!

 

Just denna lördag kommer vi att träna på utsatt tid, och sedan (för de som vill) äta lunch ihop och hänga tillsammans efteråt, och inleda lite diskussioner kring tävlingar som kan vara av intresse framöver.

 

Vi ses där!

Information inför HT 2022
2022-08-11 17:43

Osu! Nu på måndagen den 15:e augusti börjar höstterminen. Träningstider på vardagar förblir desamma som under vårterminen:

 

Barn:
Måndagar 18:00-19:00 (nybörjare och fortsättare)
Onsdagar 17:30-18:30 (fortsättare)

 

Vuxna:
Måndagar 19:00-20:30 (nybörjare och fortsättare)
Onsdagar 18:30-20:00 (nybörjare och fortsättare)
Fredagar 17:30-18:30 (normalt efter 1 gradering, ofta mer fokuserat på kumite)

 

Nytt för terminen är att det kommer att finnas möjlighet till extra träning på lördagar 10:30-12:00 från och med den 10:e september. Denna tid kommer främst att vara till för mängdsparring för tävlingsintresserade, men även de som ej siktar på att tävla är välkomna. Samma regler gäller som för fredagspassen - träningen är öppna för de som har graderat en gång (för eventuella undantag, prata med instruktör). Kick-off kommer att vara den 10:e september, och då kommer vi att träna och sedan ta en gemensam lunch (för de som vill). Prata med David Bergman eller Eric Rundcrantz om ni vill veta mer!

 

Allmän information för er som vill börja träna finns här: https://www.linkopingbudo.se/sida/?ID=229695

 

Nybörjarintag sker främst fram till slutet på september. Vill ni testa på karate är ni välkomna fram tills dess!

 

Även om smittnivåerna från pandemin har gått ner uppmanas allmänt vett gällande smittskyddssäkerhet. Förvärras läget framöver kommer vi som förut att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och kommunens rekommendationer. Håll god hygien i samband med träningspass, och kom ej till träningen om ni är sjuka.

 

Välkomna till dojon, nya tränande som gamla!

 

//Instruktörerna, karatesektionen

Corona information
2020-03-29 19:53
Träningen i karaten fortsätter som vanligt med vissa mindre modifieringar.

  • Ingen får komma till träningen om man har minsta symptom. (Detta gäller även föräldrar eller andra som vistas i lokalen)
  • ALLA ska tvätta händer före och efter träningen
  • Max 50 personer i Dojon (Detta innebär att ALLA icke tränande kan ombes lämna lokalen)
Om inte detta följs kan vi tvingas att ställa in all träning!

/Styrelsen och Instruktörer
Kontantstopp
2019-03-12 07:39
Från och med 1 april kommer vi att sluta att ta emot kontanter i samband med materialköp och läger.
I fortsättningen gäller Swish, BGC eller faktura.


Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 21/03 21:39 
Linköpings Budoklubb, 22/02 11:10 
Linköpings Budoklubb, 30/12 09:59 
Linköpings Budoklubb, 11/10 12:24 
Linköpings Budoklubb, 15/05 11:51 
 
Våra sponsorer