Extra årsmöte 9 juni
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu - BJJ

BJJ för ungdomar startar 23 augusti
2021-07-13 13:50

Den 23 augusti klockan 17:00 kör vi igång BJJ för dig mellan 11 och 14 år. 

 

Träningen är inriktad på att stimulera rörelse och inlärning. I träningen ingår kast/nedtagningar samt brottning på marken. Det finns även möjligheten att tävla i BJJ så i träningen ingår även att förstå regler och hur man tävlar.

 

Vi har träningar med mycket fart och energi. Brasiliansk JJ innehåller positioner för att kontrollera sin motståndare samt ledlås och stypningar. All träning sker på ett säkert sätt där vi är noga med säkerhet och disciplin.

 

Vi vill lära ungdomar att idrotta i en rolig, välkomande och trygg miljö. 

 

Anmälan sker här

 

 

 

Adam graderad till svart bälte i BJJ
2021-07-11 19:43

Under förra helgen hade BJJ:n terminsavslutning med ett tvådagars läger under Alan Altemanns ledning. Efter ha drillar teknik under fyra svettiga pass så graderades en av klubbens profiler till svart bälte. Adam Andersson blev vårt 4:e svartbälte efter många års träning i klubben. 

 

Förutom detta fick vi tre nya lilabälten i Elin, August och Mattias.

BJJ för ungdomar
2021-01-26 21:45
I höst startar vi upp ungdomsverksamhet för Brazilian Jiu-Jitsu. Från och med måndagen den 8 februari så kan ungdomar i åldern 12-15 år träna BJJ hos oss.

Träningstiderna är:

Måndagar 17:00-18:00
Onsdagar 17:00-18:00

Huvudinstruktörer kommer vara Elin och Adam som är rutinerade utövare och instruktörer inom både BJJ och Submission wrestling.

För att vara med så anmäler man sig via hemsidan till gruppen BJJ-ungdom och sedan använder man sportadmins medlemsapp som vanligt för att anmäla sig till passen.  
Nybörjarstart för BJJ den 14 september
2020-09-01 09:09
Den 14 september kommer vi köra igång BJJ för nybörjare på Linköpings Budoklubb. Det kommer vara två pass i veckan till att börja med.

Vi kommer köra måndagar 18:00 till 19:30 samt onsdagar 17:00 till 18:00

Onsdagspasset är nytt och en tillfällig lösning för att klara de restriktioner som fortfarande finns för hur många man får vara i en lokal. Vi hoppas ändå att det kommer funka för er. 

När man har tränat ett par månader så öppnas fler pass upp och kan då träna på fem olika pass. Först behöver man lära sig grunderna i grappling.

För att vara med på passen behöver man anmäla sig i sportadminappen. Anmälan öppnar 24 h innan passet börjar.  Det finns ett begränsat antal platser på varje pass så se till att anmäla er och avanmäl om ni inte kan vara med.

Anmälan sker här: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={CC5AB4F1-83D9-4902-9717-9365F16D42C5}

Appen hittar man här: 
https://www.sportadmin.se/medlemsapp/
Man loggar in med den mailadress man har anmält vid registrering till Linköpings Budoklubb.

Vi ses den 14 september.
Senare nybörjarstart på BJJ
2020-08-04 20:38
På grund av det rådande pandemiläget så kommer vi skjuta på nybörjarstarten för BJJ i höst. VI känner att vi först måste se till att våra befintliga medlemmar kan träna på ett säkert sätt innan vi öppnar för nya träningskompisar.

Vi hoppas kunna köra en start i slutet på september och att det då är ett bättre läge i samhället.
BJJ-träningen öppen för medlemmar
2020-06-24 08:41
Nu har vi kört igång BJJ-träningen för våra medlemmar igen. På grund av restriktioner gällande hur många vi får vara på passen så måste man nu boka sig för träning via sportadmins medlemsapp. Det går att boka in sig 24 h innan passet och som vanligt gäller att man är symptomfri.

Just nu har vi bara öppet befintliga medlemmar. VI hoppas kunna ha nybörjarintag under hösten men i dagsläget kan vi inte garantera att det blir av. Info kommer så fort vi vi hur det blir.


Vad händer i föreningen?
2020-05-19 14:45

På grund av att pandemin fortfarande håller i sig så kör vi ett lite begränsat schema just nu.


Just nu så har vi ett gemensamt fyspass för alla över 14 år på lördagar klockan 11:00. Vi brukar samlas i vid dojon för att sedan bege oss till fotbollsplanerna för att sprinta, hoppa och heja på varandra. Passet är en timme och leds av Robin Frahm som är utbildad fystränare.

På torsdagar har Ju-jutsu kai utomhusträning för vuxna än så länge. Det brukar börja vid 18:00 men håll koll i Facebookgruppen och se till att anmäla er närvaro innan passet. 


På onsdagar vid 18:30 har BJJ:n  solodrillar för brottning och mark med fokus på rörelse och fotarbete. Till dessa pass finns endast 12 platser och anmälan sker i facebookgruppen. Detta för att kunna hålla avstånd och träna på ett säkert sätt.


Aikidon kör vapenträning på sina vanliga tider tisdagar, fredagar och söndagar.


Karaten har modifierat sin träning så det inte är någon kontakt mellan utövarna och kör sina vanliga tider måndag, onsdag och fredag.

 

 Gymmet är tillgängligt för alla medlemmar. Säg till någon som har nyckel till dojon för att bli insläppta. Vi har även fixar en ny säck för slag och sparkträning.


Om man tränar på eget bevåg i dojon så se till att byta om i omklädningsrummet och städa efter er ordentligt. Allt som behövs för städ finns i städskrubben. Man får under inga omständigheter byta om i caféområdet och häng inte heller några kläder där. Enkla regler som håller upp hygienen för alla.

 

Hur ser det ut framåt?

 Det ärliga svaret är att vi vet inte. Vi planerar för uppstart i augusti/september för det är de riktlinjer vi fått för kommunen. Framför allt hoppas vi få igång barnverksamheten igen då vi vet att de är först i kön för att få klartecken.  

Så vi hoppas kunna köra igång verksamhet i höst. Det kommer inte vara som vanligt men vi hoppas kunna hitta vägar som gör att så många som möjligt ska få träna kampsport. Det kommer antagligen kräva kompromisser gällande träningstider och hur många man är i varje grupp men vi får helt enkelt lösa det när vi kommer dit.

  Saker verkar gå åt rätt håll just nu så vi manar våra medlemmar att fortsätta hålla sig till de riktlinjer som finns kring distansering och fortsätt tvätta händerna. Ju bättre varje individ är på detta ju snabbare kommer kunna komma tillbaka till träningen.

 

Vi hörs snart igen!

Inställt Grappling med Elvira Karppinen 21 mars
2020-03-02 07:09
Detta event är tyvärr inställt med avseende på det rådande läget gällande covid19.
Nybörjarstart BJJ våren 2020
2020-01-12 13:37
Den 20 januari kör vi igång vårens nybörjarstart för BJJ och submission Wrestling.

Träningstider:

Måndagar 18:00
Onsdagar 19:30

Man behöver inte föranmäla sig för att vara med. Ta med oömma kläder och en vattenflaska.

Välkommen!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 13/02 09:13 
Linköpings Budoklubb, 14/01 11:58 
Linköpings Budoklubb, 01/11 21:46 
Linköpings Budoklubb, 21/03 21:39 
Linköpings Budoklubb, 22/02 11:10 
 
Våra sponsorer