Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu - BJJ
BJJ – Brazilian Jiujitsu


Vill du bli stark, snabb, smidig och bränna massor med kalorier samtidigt som du har så roligt att du inte bryr dig om att det faktiskt är träning du ägnar dig åt? Vill du samtidigt lära dig den mest effektiva formen av kampsport för självförsvar och att hantera en eventuell angripare?


Då ska du komma till oss på Linköpings Budoklubb och prova Brasiliansk Jiu Jitsu!


Brasiliansk Jiu Jitsu är en kampform utan slag och sparkar som har sitt ursprung i den japanska Judon. Sporten kom till Brasilien under början av 1900-talet och den tidiga utvecklingen skedde hos en man med smal och liten kroppsbyggnad. Detta gjorde att teknikerna är anpassade så att en mindre person ska kunna kontrollera och oskadliggöra en större person med hjälp av teknik, balans och hävstångseffekt. Det är i övrigt en väldigt fysisk och tävlingsanpassad sport som hela tiden utvecklas med målet att komma på överlägsna tekniker.


Träningspassen består av uppvärming som följs av teknikövningar vilka sedan får testas praktiskt under sparringronder mellan de tränande. Sparringen är en del som skiljer BJJ från andra kampsporter eftersom du här verkligen får känna att teknikerna fungerar och våga lita på dem. Detta gör att många tränande får bättre självkänsla samt upplever en större trygghet i sig själva.


Under senare år har sporten uppmärksammats genom UFC och mixed martial arts (MMA) där BJJ med stor framgång använts för att avsluta och vinna många matcher.

Det har också blivit en populär sport bland kändisar i Hollywood där bland andra Ashton Kutcher, Scarlet Johansson, Guy Ritchie och Joe Rogan har fastnat för träningsformen.


Hos oss tränar ett brett spektrum av människor, tjejer och killar gamla som unga från olika nationaliteter. Vissa tränar för att tävla, andra för att ha roligt och hålla sig i form. Sporten passar verkligen alla. Dig med!


Linköpings Budoklubb tränar under Marcello Yogui och tillhör Yogui BJJ Association


BJJ-träningen öppen för medlemmar
2020-06-24 08:41
Nu har vi kört igång BJJ-träningen för våra medlemmar igen. På grund av restriktioner gällande hur många vi får vara på passen så måste man nu boka sig för träning via sportadmins medlemsapp. Det går att boka in sig 24 h innan passet och som vanligt gäller att man är symptomfri.

Just nu har vi bara öppet befintliga medlemmar. VI hoppas kunna ha nybörjarintag under hösten men i dagsläget kan vi inte garantera att det blir av. Info kommer så fort vi vi hur det blir.


Vad händer i föreningen?
2020-05-19 14:45

På grund av att pandemin fortfarande håller i sig så kör vi ett lite begränsat schema just nu.


Just nu så har vi ett gemensamt fyspass för alla över 14 år på lördagar klockan 11:00. Vi brukar samlas i vid dojon för att sedan bege oss till fotbollsplanerna för att sprinta, hoppa och heja på varandra. Passet är en timme och leds av Robin Frahm som är utbildad fystränare.

På torsdagar har Ju-jutsu kai utomhusträning för vuxna än så länge. Det brukar börja vid 18:00 men håll koll i Facebookgruppen och se till att anmäla er närvaro innan passet. 


På onsdagar vid 18:30 har BJJ:n  solodrillar för brottning och mark med fokus på rörelse och fotarbete. Till dessa pass finns endast 12 platser och anmälan sker i facebookgruppen. Detta för att kunna hålla avstånd och träna på ett säkert sätt.


Aikidon kör vapenträning på sina vanliga tider tisdagar, fredagar och söndagar.


Karaten har modifierat sin träning så det inte är någon kontakt mellan utövarna och kör sina vanliga tider måndag, onsdag och fredag.

 

 Gymmet är tillgängligt för alla medlemmar. Säg till någon som har nyckel till dojon för att bli insläppta. Vi har även fixar en ny säck för slag och sparkträning.


Om man tränar på eget bevåg i dojon så se till att byta om i omklädningsrummet och städa efter er ordentligt. Allt som behövs för städ finns i städskrubben. Man får under inga omständigheter byta om i caféområdet och häng inte heller några kläder där. Enkla regler som håller upp hygienen för alla.

 

Hur ser det ut framåt?

 Det ärliga svaret är att vi vet inte. Vi planerar för uppstart i augusti/september för det är de riktlinjer vi fått för kommunen. Framför allt hoppas vi få igång barnverksamheten igen då vi vet att de är först i kön för att få klartecken.  

Så vi hoppas kunna köra igång verksamhet i höst. Det kommer inte vara som vanligt men vi hoppas kunna hitta vägar som gör att så många som möjligt ska få träna kampsport. Det kommer antagligen kräva kompromisser gällande träningstider och hur många man är i varje grupp men vi får helt enkelt lösa det när vi kommer dit.

  Saker verkar gå åt rätt håll just nu så vi manar våra medlemmar att fortsätta hålla sig till de riktlinjer som finns kring distansering och fortsätt tvätta händerna. Ju bättre varje individ är på detta ju snabbare kommer kunna komma tillbaka till träningen.

 

Vi hörs snart igen!

Inställt Grappling med Elvira Karppinen 21 mars
2020-03-02 07:09
Detta event är tyvärr inställt med avseende på det rådande läget gällande covid19.
Nybörjarstart BJJ våren 2020
2020-01-12 13:37
Den 20 januari kör vi igång vårens nybörjarstart för BJJ och submission Wrestling.

Träningstider:

Måndagar 18:00
Onsdagar 19:30

Man behöver inte föranmäla sig för att vara med. Ta med oömma kläder och en vattenflaska.

Välkommen!
Framgångar på Swedish Open
2019-11-21 08:33
Under helgen gick Sveriges största BJJ-tävling i Stenungsund. Det var 1000 tävlande under två dagar och åtta av dem var från Linköpings Budoklubb. Bäst gick det för Chahrazed som vann sin klass. Johan gick till final i sin klass men fick nöja sig med silver.

Bra jobbat gänget.
Chahrazed dominerade Copa Branca
2019-11-07 14:57
Under helgen var det tävling för vitbälten i BJJ. Linköping hade tre tävlande och Chahrazed visade vägen genom att vinna sin egen klass och öppna klassen.
Två guld på Nordic Open
2019-11-07 14:55
På Nordic Open BJJ hade vi sju fighters på plats och alla körde fin BJJ och två tävlande gick hela vägen till guld. Erica Dahlberg och Johan Levinsson vann sina klasser
Chahrazed vann i Norge
2019-11-07 14:53
Linköpings Budoklubb var representerade på Scandinavian NoGi open i Oslo. Bäst gick det för Chahrazed som vann sin klass efter tre tuffa matcher.
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 22/03 22:54 
Linköpings Budoklubb, 17/03 11:33 
Linköpings Budoklubb, 14/03 16:11 
Linköpings Budoklubb, 14/03 10:54 
Linköpings Budoklubb, 26/02 14:45 
Linköpings Budoklubb, 07/02 10:17 
 
Våra sponsorer