Info om hur Linköpings Budoklubb agerar kring Covid19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Aikido
Aikido

Aktuellt om träningen

Den pågående pandemin ställer speciella krav på oss. I nuläget tränar vi endast vapen utomhus. Vi försöker ha 2 pass i veckan men träningstiderna kan variera beroende på väderlek och -prognos. Kallelse till träningspass skickas via SportAdmin. Om du är nyfiken men inte finns med på listan, mejla oss (aikido@linkopingbudo.se) så håller vi dig uppdaterad!

 

Aikido – den harmoniska kraftens väg
Gillar du inte att förlora? Inget problem - vi tävlar inte! 

Gillar du att samarbeta? Jättebra, det gör vi hela tiden!

Blir du aldrig färdig? Bra, det gör inte vi heller!

 

Gemenskap. Rörelse. Koordination. Balans. Självförsvar. Fokus. Aikido är allt detta. Och mycket mer.

 

Den japanska kampkonsten aikido tillhör det fåtal idrotter som är helt tävlingsfria. 

I stället betonas samarbete och viljan att lära av varandra. Aikido tränas inte för att ta medaljer i en framtida tävling, det är själva träningsögonblicket som är det viktigaste. Aikido erbjuder ständig utveckling och kan tränas livet ut. 

 

Mer info

 

For information in English, please send e-mail to aikido@linkopingbudo.se.

 

Sommarträning
2021-06-16 22:17
Tisdagsträningen 15/6

Jodå sommarträningen pågår. På tisdagen var vi 8 personer som tränade jo i sommarvärmen. Nästa tillfälle är på fredag kl. 18.00. Det kommer att bli varmt men de stora träden skuggar bra.

2021-06-05 15:00
Fredagsträningen 4/6

Här är gänget som tränade på terminens sista ordinarie pass. Efter träningen fikade vi i gröngräset och pratade om ditten och datten. 
Vi bestämde att bjuda in till sommarträning tisdagar 18.30 och fredagar 18.00. Vi har då även möjlighet att vara inne om vi vill. Vi fortsätter med vapenträning men till terminsstarten sista veckan i augusti så kommer vi att börja med taijutsu(kroppskontakt, grepp och kast) i någon form. Hoppas vi ses på något av sommarpassen!

Söndagsträningen 30/5
2021-05-30 22:18
Sommarvärme och "jådå"

Det var nog den varmaste utomhusträningen hittills. Två nya ansikten dök upp och tränade med oss. Hoppas vi  får se dem igen på träningarna. Nästa tillfälle blir på tisdag kl. 18.00 och på fredag är det terminens sista reguljära träning med mingel, fika och möte efteråt. Vi ses!

Tisdagsträningen 25/5
2021-05-25 21:03

Ja du ser rätt! Vi tränade inomhus för första gången den här terminen, det var helt enkelt för blött ute. Vi tränade bokken suburi och några  awase-övningar som ledde fram till 1:a, 2:a och 3:e kumitachi, Mot slutet bytte vi till jo och hann med 1:a, 2:a och 7:e kumijo.

Att känna mattan under fötterna väckte ett sug efter att börja träna taijutsu. Nästa träning blir på söndag kl.18.00, då skall solen skina så vi kör utomhus. Kallelse kommer.

Tisdagsträningen 18/5
2021-05-18 22:22
Suburiträning - detta ser ut som nummer sju, renzuku uchikomi.

Nu är vi igång igen. Nio deltagare, uppehållsväder och lagom varmt. Vi tränade josuburi och blockeringsövningar som ledde fram till kumijo nummer ett. Ny kallelse kommer snart.

Återstart av träningen
2021-05-16 11:57

Region Östergötland har nu lyft de stränga rekommendationerna om "personlig lockdown" som gällt i 14 dagar. Det innebär för vår del att LBK öppnar upp för träning i enlighet med de allmänna rekommendationerna och för aikidons del att vi återupptar vapenträningarna. Vi kommer att vara utomhus när vädret tillåter och första tillfället blir på tisdag. Separat kallelse till träningen kommer som vanligt.

Träningen pausad i två veckor
2021-05-01 18:10

I enlighet med den uppmaning till "personlig lockdown" som region östergötland gick ut med igår så pausar vi all träning i två veckor.

Regionens råd lyder:

  • Träffa inga andra än dem du bor med
  • Stanna hemma vid minsta symtom
  • Arbeta hemifrån om du kan
  • Håll avstånd till andra - minst två meter.

Vi har inga svårigheter att följa de tre sista punkterna under våra vapenträningar men den första punktens andemening är tydlig. Vi  följer den och kommer igen när smittspridningstakten minskat igen. Träna din ki och din kokkyo på ditt eget sätt så ses vi snart på träningen igen.

 

All training canceled for two weeks due  to the pandemic.

Tisdagsträningen 27/4
2021-04-27 21:03
Åsa och Anders i koncentrerad kumitachi

Denna kväll var vädret nästan idealistiskt. Vi tränade samtliga kumitachi, awaseövningar och suburi.

På fredag är det valborg så nästa träning blir på söndag. Kallelse kommer.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 15/05 11:51 
Linköpings Budoklubb, 23/03 22:59 
Linköpings Budoklubb, 29/01 12:44 
Linköpings Budoklubb, 11/01 09:25 
Linköpings Budoklubb, 17/12 22:56 
 
Våra sponsorer