Info om hur Linköpings Budoklubb agerar kring Covid19
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Aikido
Aikido

Aikido – den harmoniska kraftens väg


Gillar du inte att förlora? Inget problem - vi tävlar inte! 

Gillar du att samarbeta? Jättebra, det gör vi hela tiden!

Blir du aldrig färdig? Bra, det gör inte vi heller!


Den japanska kampkonsten aikido tillhör det fåtal idrotter som är helt tävlingsfria. 

I stället betonas samarbete och viljan att lära av varandra. Aikido tränas inte för att ta medaljer i en framtida tävling, det är själva träningsögonblicket som är det viktigaste. Aikido erbjuder ständig utveckling och kan tränas livet ut. 


Vill du veta mer? Klicka här https://www.svenskaikido.se/

Utomhusträningen är igång
2021-01-13 09:41
Vårterminens första träning genomfördes i vinterväder med snö och några graders kyla. Milja ledde oss i jo awase, bokken awase, nigiri, shihogiri, happogiri samt jo och bokken suburi. Ett jämt tempo på övningarna gjorde att kylan inte var något problem. Vi använde aktivitetsparkens inhägnade basketplan som var väl upplyst och lätt snötäckt. En uppfriskande miljö och inspirerande träning under Miljas ledning. Missa inte nästa träningstillfälle som blir på söndag 17/1 kl. 17.00, samma plats.  Även denna gång kommer en kallelse via sportsadmin. Ladda gärna ner medlemsappen  så ser du alla detaljer på ett smidigt sätt.
Träningsstart utomhus i januari
2020-12-18 19:27
Hej alla aikidoka

Aikidostyrelsen och instruktörsgruppen har beslutat att starta träningen som vanligt i mitten på januari. Vi är överens om att starta utomhus med vapenträning, aikidoinspirerade rörelseövningar och ren fysträning. Hur den mixen ser ut kommer att variera och bestäms av passets instruktör. Vi erbjuder till att börja med 2 pass/vecka. Datum och tid för passet samt plats kommer att meddelas via e-post. Att vi inte fixerar dag och tid beror på att vi vill kunna ta hänsyn till väderleksutsikterna. Platsen är inte heller fixerad och denna årstid kan  bra ljusförhållanden vara utslagsgivande i det valet. Vi kommer inte att öppna för gemensamt ombyte i dojon.
LBKs sektioner är överens om denna policy som grundar sig i folkhälsomyndigheten och riksidrottsförbundets rekommendationer, jag återger dessa nedan. Läs gärna klubbordförandens  kommentar på huvudsidan.

1. hålla avstånd till varandra, 
2. inte dela utrustning med varandra,
3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
4. undvika gemensamma omklädningsrum, 
5. resa till och från aktiviteten individuellt, och
6. utföra aktiviteten i mindre grupper

Vi ses i januari! Kom ombytt och ta med dina egna vapen om du har några( lånevapen kommer att finnas på plats).

/Janne
 

Tyvärr ingen träning före jul.
2020-12-05 15:15

Smittläget och de restriktioner som följer med det gör att även resterande pass måste ställas in. Vi följer läget, myndigheternas och specialförbundets  rekommendationer noga och kommer med ny information så snart det är möjligt.
Ett preliminärt startdatum för vårterminens träning är tisdagen 12/1 och ny uppdaterad information om träningsformer och andra villkor kommer i god tid före träningsstart.

Jag önskar alla en god Jul och hoppas på ett träningsintensivt 2021. 

/Janne
All aikidoträning tillfälligt inställd
2020-10-30 08:59
På grund av pandemiutvecklingen och de nya lokala råd som publicerades av folkhälsomyndigheten igår så ställs all aikidoträning in, detta gäller även vapenträningen.  Stoppet gäller i första hand fram till 19/11. Ny information kommer så fort omständigheterna ändras.
Höstterminens Aikidoträning
2020-08-09 22:04
Terminens första ordinarie träning blir på tisdagen 18/8 kl. 18.30. Om du är nybörjare så börjar du veckan därpå, tisdag 25/8 kl. 18.30. Den pågående pandemin medför nya villkor. Aikidon är densamma men du kommer att hålla dig till samma partner under träningspasset och ni har en avgränsad yta. Vi tillämpar skärpta hygien och städrutiner och den sista kvarten ägnar vi åt gemensam städning. Du har ett personligt ansvar att inte komma till dojon om du har symtom på sjukdom. Läs den handlingsplan för Covid 19 som du når via länken högst upp på hemsidan(vi befinner oss i fas två). Om det skulle bli ett stort inflöde av tränande så kan det bli nödvändigt med föranmälan till passen via Sportsadmin, mer om det isåfall.
Vi ses på mattan!
Sista ordinarie träningen för terminen
2020-06-01 11:07
Gruppbilden blev kass så det får bli den här. Skuggan är den misslyckade fotografens(janne)
Det blev en perfekt kväll för vapenträning ute och pizza i det gröna efteråt.  Nu håller vi hoppet uppe om bättre tider för kontaktsporterna, fotbollen har som ni vet fått köra igång efter 14/6 och besked om våra idrotter kommer förhoppningsvis i slutet på denna vecka. Vi håller kontakt via mejlen och samlas för regelbundna sommarträningar. Ha det så bra och på återseende.
Sommaren är här
2020-05-28 22:02
Edwin attackerar Robert med ett choku ski
Aikidon håller igång vapenträningen utanför dojon. Märkligt nog börjar terminen gå mot sitt slut och det sista ordinarie passet är nu på söndag  kl. 18.30. Efter passet hänger vi kvar för lite eftersnack och gemensamt näringsintag av något slag. Detaljer bestämmer vi där och då.
Självklart fortsätter vi med sommarträning på de ordinarie tiderna och använder mejlen för att ragga träningskompisar.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Linköpings Budoklubb, 11/01 09:25 
Linköpings Budoklubb, 17/12 22:56 
Linköpings Budoklubb, 15/12 12:05 
Linköpings Budoklubb, 27/08 08:59 
Linköpings Budoklubb, 14/08 10:10 
 
Våra sponsorer