Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Välkommen

Linköpings budoklubb bildades redan 1958 och är därmed en av Sveriges äldsta kampsportsklubbar, och med ca 500 medlemmar är vi också en av landets största. Vi är en ideell förening vars syfte är att utöva, träna och sprida information om budo och kampsport. Vi och våra medlemmar tar självklart avstånd från våld i samhället och verkar för en dopingfri idrott.


Vill du bli medlem i Linköpings Budoklubb? Klicka då här!
BJJ
Charre vann i Nacka.
2019-05-12 11:26, BJJ
Igår var det Submission Wrestlingtävling i Nacka. Vi hade tre fighters på plats och bäst gick det för Charre som vann sin klass. Mattias vann en match och förlorade två. Elin klev upp i avancerad och fick en oavgjord och två förluster.

Bra kämpat gänget!


BJJ
Guld på Fit4Fight
2019-04-29 11:06, BJJ
I helgen var det Fit4Fight Submission Wrestlingtävling i Göteborg. Vi hade två fighters på plats och Mattias plockade hem guldet i sin klass efter två stabila vinster på submission. Charre körde hårt men förlorade tyvärr sin match.
BJJ
Framgångsrik tävlingshelg för LBK.
2019-04-07 21:36, BJJ


På lördagen var det adcc Submission Wrestling tävling i Eskilstuna. Vi hade fem fighters på plats och fick med oss tre medaljer hem. Bäst gick det för Chahrazed som vann sin klass som också var hennes första tävling. Benny och Mattias bärgade ett brons vardera. Niklas förlorade bronsmatchen efter en bra instas. 

På söndagen var Johan och dominerande svenska Submission Wrestling ligan i Göteborg och vann tre matcher på armbar för att ta hem viktiga kvalpoäng inför ligafinalen.
BJJ
Resultat Nordic Open BJJ
2019-03-27 11:58, BJJ

Under helgen Nordic Open BJJ. LBK hade 6 fighters på plats.

Johan tog guld i blåbälten +100 kg.
Oskar plockade brons i blåbälten - 76 kg master 2 (+35 år).
Björn fick med sig silvret i brunbälten +100 kg.

Alla körde bra och fick flera vinster med sig.

Ju-jutsu kai
Instruktörsläger Öst
2019-03-27 11:54, Ju-jutsu kai

Lördagen den 23/3 genomfördes terminens Instruktörsläger Öst i Linköping. Denna gång för 13:e gången. Vi blev 11 st från Linköping, Vadstena, Kista, Nyköping och Mullsjö samt Anders, Erik och Mattias som instruktörer.

Temat denna gång var instruktörsmetodik i praktiken. Tanken med lägret är att ge våra instruktörer bra träning och tips som instruktörer. Lägret är också ett tillfälle att utbyta erfarenheter, instruktörer och klubbar emellan. Så vi började med uppvärmningen. Varför och hur och himla massa olika övningar från ”när och fjärran”. Så nu kan vi variera uppvärmningen ännu mer. Sedan blev det en metod att träna tekniker som uppvärmning i full fart. Efter detta gick Erik igenom olika sätt att tänka vid träningsplaner genom att använda teman. 


Efter lunchen tog vi det lite lugnare. Diskussioner, tips och träning kring metodiken Visa, instruera, öva. Även kring inlärningssätten se, höra och göra. Hur varierar vi vår instruktion med detta i åtanke. Som vi alla vet så ger en bra attack ett bra försvar, så träna på att göra bra attack blev ett självklart inslag. Detta följde Mattias upp med ukes möjlighet till motstånd på olika nivåer och i olika situationer.


Efter kaffet stod det teknikbedömning på schemat och som avslutning gick vi igenom besvärliga tekniker.
Ett bra läger där deltagarna fick möjlighet till många input av bra och erfarna instruktörer.


BJJ
Björn tog brons på SM i Submission Wrestling
2019-03-11 15:08, BJJ
Björn Johansson var på plats i Gävle för att tävla på SM i submission wrestling. Han tävlade i +99 kg och slutade på en tredjeplats efter att ha vunnit på submission via heelhook i bronsmatchen.
Föredragningslista för LBKs årsmöte 2019
2019-02-25 10:47
Här finns föredragningslistan för årsmötet som går av stapeln den 6 mars.

Alla andra dokument kring årsmötet kommer att postas på hemsidan en vecka före mötet.


Årsmöte 2019
2019-01-24 22:50
Linköpings Budoklubb håller årsmöte onsdag 6 mars kl 18.00 i Stora Dojon i Ryd. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 7 februari. Motioner kan mailas till sekreteraren (eriksson.jonatan@gmail.com) eller lämnas in i sekreterarfacket på kontoret i Stora Dojon. Föredragningslistan anslås på webben och mailas ut 2 veckor innan mötet.

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig.

Med vänliga hälsningar,

Linköpings Budoklubbs Huvudstyrelse
Instagram
Nyheter från våra grupper
BJJ, 12/05 11:26 
BJJ, 29/04 11:06 
BJJ, 27/03 11:58 
Ju-jutsu kai, 27/03 11:54 
 
Våra sponsorer