Info om hur Linköpings Budoklubb agerar kring Covid19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Kampsport för alla

Alla kan träna kamsport hos Linköpings budoklubb som är en av Sveriges största och äldsta kampsportsklubbar. Vi erbjuder träning inom tio olika kampsporter från traditionella kampkonster som Kendo till moderna tävlingsidrotter som BJJ. 

 

 

 

Vill du bli medlem i Linköpings Budoklubb? Klicka då här!
 
För att vara med på passen behöver man anmäla sig i sportadminappen. Den finns här! 
Handlingar från årsmötet
2021-05-15 11:51

Nu finns årsmöteshadlingar och protokoll att läsa här

 

Dokument inför Linköpings Budoklubbs årsmöte 2021
2021-03-23 22:59

Nu finns alla dokument inför årsmötet att beskåda här.

Uppdaterade riktlinjer gällande Covid19 och träning på Linköpings Budoklubb
2021-01-31 18:45
Linköpings Budoklubbs styrelse har uppdaterat riktlinjerna för hur träning ska bedrivas under de restriktioner som finns på grund av pandemin. Alla medlemmar har en skyldighet att känna till vad som gäller och göra sitt yttersta för att följa både allmänna och klubbens riktlinjer.

Man kan läsa riktlinjerna här och vi befinner oss nu i det vi kallar Fas 2: Öppning av klubben.

De riktlinjer vi följer baseras på följande uttalade från Svenska Budo och kampsportsförbundet och RF:

Den 22 januari meddelade RF under en videokonferens med bland annat Svenska Budo & Kampsportsförbundets representanter att myndigheterna återigen godkänner att idrottsutövare får använda den fysiska närkontakt som idrotten kräver. Om detta har vi tidigare berättat och det finns även med i SB&K:s uppdaterade Riktlinjer för träning.

Nu har Riksidrottsförbundet även uppdaterat sin hemsida gällande denna frågeställning, och skriver bland annat så här:

Vad gäller för idrotter med närkontakt?
Folkhälsomyndigheten gör i sina föreskrifter och allmänna råd ingen skillnad mellan olika idrotter. Det finns därmed inte några specifika föreskrifter eller råd riktade till just idrotter där närkontakt är en del av idrottsutövningen.

Däremot så är det viktigt att återigen understryka att all träning ska ske på ett smittsäkert sätt.

Begränsad öppning av träning
2021-01-29 12:44

Linköpings Budoklubb kommer öppna träningen även för vuxna. 

Vi kommer öppna upp för träning i grupper om åtta personer. Man får bara träna med en kompis inom den gruppen och paren ska ha distans till varandra. 

Så här kommer det att fungera för personer som tränar i vuxengrupperna:

Man är symptomfri och försöker efterleva de allmänna råden så bra man kan. Man har läst riktlinjerna för vad som gäller på klubben. 


Man måste anmäla sig till passen i förväg via spordadmins medlems app. Inbjudan kommer ut 24 h innan passet startar. Man får bara träna ett pass om dagen. Försök para ihop er med en kompis redan innan passen med hjälp av samåkningsfunktionen,

 

Man väntar utanför dojon i friska luften tills passet före har utrymt lokalen helt och hållet. Instruktören för det kommande passet ser till att det inte blir trängsel på väg in. VI får inte vara mer än åtta personer i caféområdet. Vi undviker att använda omklädningsrum i största möjliga mån. Häng av er kläder, tvätta händer och tag plats på mattan enligt följande instruktion.


Vi får vara max 21 personer plus instruktörer(max två per pass) på stora träningsytan + lilldojon och därför kommer kunna ha två grupper med åtta personer åt gången i dojon. Ena gruppen använder lilldojon och utåt och den andra gruppen fyller på vid MMA-väggen. Mellan grupperna finns instruktörsdiket som är fyra meter brett där bara instruktörerna får vara.

Ha vattenflaskor och eventuella skydd nära där du tränar så vi undviker onödigt spring i lokalen.


När passet är klart så är det 10 minuters paus för att utrymma lokalen och släppa in nästa grupp. Detta sker under ordnade former för att undvika trängsel. Man tar sina saker och lämnar dojon. 


Sista gruppen på dagen städar mattan och toaletter.  

Om man inte har för avsikt att träna så ska man inte befinna sig i lokalen. Vi är ansvariga för alla som är där inne och kan vi inte garantera att alla håller avstånd så kan vi inte ha folk i lokalen. Det är ok att gymma under tiden det är annan träning men se till att anvisningar för antal personer efterlevs. Kommunicera till instruktör att du är i gymmet. 

Se till att sköt allt det här så kommer vi kunna erbjuda träning och ju längre fram vi kommer ju mer kan vi öppna upp. 

BJJ
BJJ för ungdomar
2021-01-26 21:45, BJJ
I höst startar vi upp ungdomsverksamhet för Brazilian Jiu-Jitsu. Från och med måndagen den 8 februari så kan ungdomar i åldern 12-15 år träna BJJ hos oss.

Träningstiderna är:

Måndagar 17:00-18:00
Onsdagar 17:00-18:00

Huvudinstruktörer kommer vara Elin och Adam som är rutinerade utövare och instruktörer inom både BJJ och Submission wrestling.

För att vara med så anmäler man sig via hemsidan till gruppen BJJ-ungdom och sedan använder man sportadmins medlemsapp som vanligt för att anmäla sig till passen.  
Max antal personer i stora dojon
2021-01-11 09:25
Från och med den 10 januari gäller den tillfälliga pandemilagen i Sverige och det som påverkar Linköpings Budoklubb i dagsläget är följande definition från FHM gällande trängsel:

Varje besökare eller kund, inom varje avgränsat utrymme, ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan. 

För stora dojon i Ryd gäller då följande enligt denna definition:

Träningsytan: Max 21 personer
Omklädningsrum: Max 2 personer per rum
Cafeterian: 10 personer
Gym: 2 personer
Kattlebellrummet: 1 person
Cardiokorriodren: 1 person


Vi öppnar för träning utan fysisk kontakt
2020-12-17 22:56
Idag diskuterade styrelsen hur vi ska agera utifrån de allmänna råd kring träning som nu gäller.

De stilar som kan träna utan kontakt med varandra kan börja träna igen om det kan göras på ett säkert sätt och följer de rekommendationer som gäller:

1. hålla avstånd till varandra, 
2. inte dela utrustning med varandra,
3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
4. undvika gemensamma omklädningsrum, 
5. resa till och från aktiviteten individuellt, och
6. utföra aktiviteten i mindre grupper

Gällande punkt tre så får man göra avsteg om man måste träna inomhus om alla utövare kan hålla distans till varandra. 

Gällande kontaktsporter så som BJJ, MMA, ju-jutsu och thaiboxning så är det svårt att se hur träningen skulle kunna genomföras på ett säkert sätt så vi avvaktar med detta. 

Vi kommer dock snart börja erbjuda fyspass riktade mot kampsport för att kunna hålla igång fram tills kontaktsporter kan återuppta verksamheten.
Nya riktlinjer från 14 december
2020-12-15 12:05
Det har kommit nya riktlinjer från Budo och Kampsportsförbundet gällande träning som öppnar upp för viss verksamhet. Klubbens styrelse kommer ha möte i veckan för att besluta om vilken slags träning vi kan öppna upp. 

Folkhälsomyndigheten har meddelat följande föreskrifter och nationella allmänna råd som gäller i hela landet från den 14 december. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1) Håller avstånd till varandra.
2) Inte delar utrustning med varandra.
3) När det är möjligt genomför aktiviteten utomhus.
4) Undviker gemensamma omklädningsrum.
5) Reser till och från aktiviteten individuellt.
6) Utför aktiviteten i mindre grupper (enligt information från RF den 9/12 så är det normerande med 8 personer)
Nyheter från våra grupper
Aikido, 16/06 22:17 
Aikido, 05/06 15:00 
Aikido, 30/05 22:18 
Aikido, 25/05 21:03 
Aikido, 18/05 22:22 
 
Våra sponsorer