Info om hur Linköpings Budoklubb agerar kring Covid19
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Välkommen

Linköpings budoklubb bildades redan 1958 och är därmed en av Sveriges äldsta kampsportsklubbar, och med ca 500 medlemmar är vi också en av landets största. Vi är en ideell förening vars syfte är att utöva, träna och sprida information om budo och kampsport. Vi och våra medlemmar tar självklart avstånd från våld i samhället och verkar för en dopingfri idrott.


Vill du bli medlem i Linköpings Budoklubb? Klicka då här!
MMA
MMA i höst
2020-08-04 21:37, MMA
På grund av pandemiläget så kommer MMA inte ha någon start för nybörjare i höst. Har man tränat någon kampsport innan eller är en van idrottsutövare så är man välkommen att träna i våran fortsättningsgrupp.  
BJJ
Senare nybörjarstart på BJJ
2020-08-04 20:38, BJJ
På grund av det rådande pandemiläget så kommer vi skjuta på nybörjarstarten för BJJ i höst. VI känner att vi först måste se till att våra befintliga medlemmar kan träna på ett säkert sätt innan vi öppnar för nya träningskompisar.

Vi hoppas kunna köra en start i slutet på september och att det då är ett bättre läge i samhället.
MMA
Sommarträning MMA
2020-07-06 11:23, MMA
Under sommaren så kör vi ett pass MMA i veckan på onsdagar klockan 18:45. Anmälan sker genom Sportadminappen
BJJ
BJJ-träningen öppen för medlemmar
2020-06-24 08:41, BJJ
Nu har vi kört igång BJJ-träningen för våra medlemmar igen. På grund av restriktioner gällande hur många vi får vara på passen så måste man nu boka sig för träning via sportadmins medlemsapp. Det går att boka in sig 24 h innan passet och som vanligt gäller att man är symptomfri.

Just nu har vi bara öppet befintliga medlemmar. VI hoppas kunna ha nybörjarintag under hösten men i dagsläget kan vi inte garantera att det blir av. Info kommer så fort vi vi hur det blir.


BJJ
Vad händer i föreningen?
2020-05-19 14:45, BJJ

På grund av att pandemin fortfarande håller i sig så kör vi ett lite begränsat schema just nu.


Just nu så har vi ett gemensamt fyspass för alla över 14 år på lördagar klockan 11:00. Vi brukar samlas i vid dojon för att sedan bege oss till fotbollsplanerna för att sprinta, hoppa och heja på varandra. Passet är en timme och leds av Robin Frahm som är utbildad fystränare.

På torsdagar har Ju-jutsu kai utomhusträning för vuxna än så länge. Det brukar börja vid 18:00 men håll koll i Facebookgruppen och se till att anmäla er närvaro innan passet. 


På onsdagar vid 18:30 har BJJ:n  solodrillar för brottning och mark med fokus på rörelse och fotarbete. Till dessa pass finns endast 12 platser och anmälan sker i facebookgruppen. Detta för att kunna hålla avstånd och träna på ett säkert sätt.


Aikidon kör vapenträning på sina vanliga tider tisdagar, fredagar och söndagar.


Karaten har modifierat sin träning så det inte är någon kontakt mellan utövarna och kör sina vanliga tider måndag, onsdag och fredag.

 

 Gymmet är tillgängligt för alla medlemmar. Säg till någon som har nyckel till dojon för att bli insläppta. Vi har även fixar en ny säck för slag och sparkträning.


Om man tränar på eget bevåg i dojon så se till att byta om i omklädningsrummet och städa efter er ordentligt. Allt som behövs för städ finns i städskrubben. Man får under inga omständigheter byta om i caféområdet och häng inte heller några kläder där. Enkla regler som håller upp hygienen för alla.

 

Hur ser det ut framåt?

 Det ärliga svaret är att vi vet inte. Vi planerar för uppstart i augusti/september för det är de riktlinjer vi fått för kommunen. Framför allt hoppas vi få igång barnverksamheten igen då vi vet att de är först i kön för att få klartecken.  

Så vi hoppas kunna köra igång verksamhet i höst. Det kommer inte vara som vanligt men vi hoppas kunna hitta vägar som gör att så många som möjligt ska få träna kampsport. Det kommer antagligen kräva kompromisser gällande träningstider och hur många man är i varje grupp men vi får helt enkelt lösa det när vi kommer dit.

  Saker verkar gå åt rätt håll just nu så vi manar våra medlemmar att fortsätta hålla sig till de riktlinjer som finns kring distansering och fortsätt tvätta händerna. Ju bättre varje individ är på detta ju snabbare kommer kunna komma tillbaka till träningen.

 

Vi hörs snart igen!

Aikido startar vapenträning
2020-03-22 22:54
Från och med tisdagen startar aikidosektionen vapenträning på de ordinarie träningstiderna. Vid tjänligt väder sker träningen utomhus. 
All Aikidoträning upphör tills vidare
2020-03-17 11:33
Från och med idag är all aikidoträning, även vapenträning inställd. Besked om återupptagen träning och andra viktiga nyheter kommer att meddelas via mejl till alla.aikido och via denna hemsida.
Aikido, enbart vapenträning
2020-03-14 16:11
Liksom klubbens övriga sektioner ställer aikidosektionen in all träning av kroppstekniker. Vi bedömer däremot att vi kan fortsätta med vapentekniker på ett säkert sätt på de ordinarie tiderna. För detaljer hänvisas till det mejl som redan skickats till alla.aikido och du är välkommen att besvara det om du har  frågor.
Nyheter från våra grupper
Aikido, 09/08 22:04 
MMA, 04/08 21:37 
Karate, 31/07 15:55 
MMA, 06/07 11:23 
 
Våra sponsorer