Extra årsmöte 9 juni
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu - BJJ

Grapplingpass

 

 

BJJ basic

Våra basicpass fokuserar på sportens grunder. Dessa riktar sig främst till dig som vill träna på de grundläggande rörelser, tekniker och koncept som idrotten bygger på. Frågan om vilka som bör träna på grunderna är enkel att besvara; alla som vill utvecklas och bli bättre på BJJ. Detta pass lämpar sig särskilt bra för dig som är lite nyare till sporten och vill ha en stadig kunskapsbas att bygga vidare från.

 

BJJ avanc

De avancerade passen är riktade till dig som har börjat förstå och bemästra sportens grunder och regler. Detta pass kräver att du känner till och förstår grundläggande principer om de vanligaste positionerna och förstå sportens regler. Vi rekommenderar att du har tränat längre än en termin regelbunden träning för att kunna genomföra de avancerade passen med bra kvalitet för dig och dina träningskamrater. Submission wrestling

Submission wrestling är en egen idrott men går förenklat att beskriva som en kombination av BJJ och fristilsbrottning. I submission wrestling tränar vi  till skillnad från BJJ i tights/shorts och rashguard (en tight åtsittande t-shirt fungerar för dina första pass), detta kallas för nogi. På de här passen är det en fördel ifall du bemästrar grunderna inom BJJ eller fristilsbrottning eftersom passen utgår ifrån viss förståelse för grundläggande principer och regler. Sparringpass

Under sparringpassen tränar vi på applikation av tekniker under fri form. Sparring är ett inslag som förekommer under de andra passen men är då ofta mer begränsat. Här tränar vi under matchlika förhållanden för att få utföra de tekniker som vi lär oss på de andra passen. Sparringpassen rekommenderas till dig som tränar de avancerade passen, bemästrar reglerna till fullo och vill få mer tid för att använda de tekniker du lär dig med realistiskt motstånd. Under dessa pass sker ingen undervisning utan du är själv ansvarig för ditt lärande. Sparring genomförs både i gi och nogi så se till att du har koll på vilket av passen du går på. 

 

 
Våra sponsorer