Nybörjarstart v.35-39
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb

Juniorträning i kendo

Som junior är du som är 10-14 år välkommen


När kan jag börja träna?

Vi har nybörjaruppstarter varje höst och vår. Exakta tider för nybörjarstarter annonseras på hemsidan inför varje terminsstart. Ta gärna kontakt med kendointruktörerna om du är intresserad att börja efter terminsstarten.

Det går bra att testa på ett par pass utan kostnad och när man bestämt att man vill fortsätta betalas medlemsavgiften, där också en försäkring ingår.


Vad behöver jag för utrustning?

Man behöver inte köpa någon utrustning eller några kläder under första terminen. Man kan träna i en T-shirt och ett par vanliga, långa träningsbyxor. Vi tränar barfota, så inga träningskor (eller strumpor) behövs.

Under termin två eller tre är det dags att köpa kendo-kläder (gi och hakama) samt en huvudduk (tenugi). Det kan också vara en god idé att köpa en shinai (bambusvärd) under någon av de här terminerna.

När man har tränat länge och känner att kendo verkligen är något man vill fortsätta med så kan man skaffa sig en egen rustning. En rustning kostar runt 3000 kr och håller väldigt länge.


Hur ser träningen ut?

Under första terminen lär vi oss grundläggande förflyttnings- och huggteknik och tränar utan rustning. Träffarna tas emot på shinaien. I slutet av första, början av andra terminen introduceras rustningen och mer avancerade tekniker gås igenom. Både shinai och rustning finns att låna från klubben. I mitten av andra terminen är det dags att gradera första gången.

 
Våra sponsorer