Nybörjarstarter från och med 21 januari
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu kai

Ju-jutsu är en obeväpnad kampform med slag, sparkar, kast, marktekniker, grepp och fasthållningar. Ju-jutsu har sina rötter i det feodala Japan och tränas i dag världen över. Ju-jutsu tränas som självförsvar, tävlingsform eller som motionsträning.

Barnträning
Barnträningen riktar sig till barn från den termin de fyller 9 år. Barnträningen i ju-jutsu bedrivs inom stilen ju-jutsu kai, som är en svensk ju-jutsustil. Ju-jutsu kai är den mest väletablerade ju-jutsustilen i Sverige med ca 90 klubbar och runt 8000 utövare. Barnen följer ett särskilt system (mon system) inom ju-jutsu kai som är anpassat för deras fysiska förmåga och växande kroppar. Därför förekommer t ex inte slag och sparkar, och ledbrytningar utförs på ett skonsammare sätt som inte riskerar att skada växande leder.

Knatteträning
Knatteträningen är träning för barn från 6 till 9 år. Eftersom knatteträningen vänder sig till yngre barn än barnträningen ligger fokus på balans, kroppskontroll och att det ska vara kul. Förutom ju-jutsu med tekniker anpassade för yngre barn gör vi kullerbyttor, lekar och rörelseövningar för att bygga upp balans och kroppskontroll.

 
Våra sponsorer