Extra årsmöte 9 juni
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu kai

Börja träna ju-jutsu kai

Ju-jutsu är en obeväpnad kampform med slag, sparkar, kast, marktekniker, grepp och fasthållningar. Ju-jutsu har sina rötter i det feodala Japan och tränas i dag världen över. Ju-jutsu kai tränas främst som självförsvar och motionsträning.

Träningen i ju-jutsu bedrivs inom stilen ju-jutsu kai, som är en svensk ju-jutsustil. Den ju-jutsu som vi tränar i Ju-jutsu kai har utvecklats sedan 70-talet  och idag finns det ca 70 klubbar och ca 4 000 utövare som tränar Ju-jutsu kai i Sverige. Läs mer om Ju-jutsu kai på stilens hemsida.

 

Nybörjarträning i vuxengruppen kan du börja med när man fyllt 14 år. Barn är välkomna att börja träna i vår knattegrupp när du fyllt 6 år och barngrupp från den termin du fyller 9 år. Läs mer om barnträningen här.

 

Träningstider nybörjare:

Knattar: Lördagar 09.30-10.30. Knattarna tränar en dag i veckan. Kostnad 600 kr/termin

Barn: Tisdagar 17.15-18.30. Kostnad 750 kr/termin.

Vuxna: Tisdagar 18.30-20.00 och torsdagar 18.30-20.00. Kostnad 1 500 kr/termin

 

Anmälan:
För att vara med på passen behöver man anmäla sig i sportadminappen. Anmälan öppnar 24 h innan passet börjar.  Det finns ett begränsat antal platser på varje pass så se till att anmäla er och avanmäl om ni inte kan vara med.

Anmälan i sportadmin sker här.

Appen hittar man här.

Man loggar in med den mailadress man har anmält vid registrering till Linköpings Budoklubb.

 

 

Vilka kläder ska jag ha?

Man bör ha långa träningsbyxor och en oöm tröja med sig. Då teknikerna ibland innefattar grepp i kläderna så se till att det inte är dina finaste kläder du tränar i. Om du redan har en vit gi (vår träningsdräkt) med ett vitt bälte så går det också bra.

En bit in på terminen brukar sektionen anordna en gemensam beställning av gi. Priserna varierar mellan 400 SEK till över 1000 SEK, beroende på kvalitet och storlek. Till den första graderingen krävs att man har en vit gi.

Träningen bedrivs barfota så lämna skorna hemma. Ta med en vattenflaska!

 

Hur går träningen till?

Träningen börjar alltid med en rejäl uppvärmning för att förebygga skador under den efterföljande teknik­träningen. Alla kan träna efter egen förmåga. Teknikträningen består av repetition av gamla tekniker och inlärning av nya tekniker. Under passet kan det även förekomma konditionsträning, styrketräning utan redskap, lekar och mycket annat. Disciplinen är hårdare än vad du är van vid från andra idrotter. Det är främst för att undvika skador men också för att det är en del av månghundraårig budo-tradition. Varje pass börjar och slutar med en hälsningsceremoni. I ju-jutsu kai ingår också en kort meditation före och efter varje pass.

Den första terminen

Under den första terminen tränar vi grundtekniker, falltekniker, tillämpade tekniker och bekantar oss allmänt med ju-jutsun. Man tränar i nybörjargruppen där alla är ograderade. Efter att man har tränat flitigt en viss tid (cirka 1 termin) så är man förmodligen mogen för sin första gradering i ju-jutsu kai. Då visar man vad har lärt sig under den första terminen som ju-jutsuka och tar då samtidigt steget upp till bältesgraden 5 kyu (för vuxna) eller 5 mon (för barn).

En gradering till ny bältesgrad kostar 150 SEK. För nybörjare i ju-jutsu kai tillkommer en engångskostnad vid första graderingen på 100 kr till Svenska Ju-Jutsuförbundet för att erhålla ett ju-jutsu-pass där graderingsresultaten förs in.

 

Vad kostar det?

All information om priser och betalning hittar du bland betalningsinformationen.

Välkommen att träna med oss!

 
Våra sponsorer