Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu kai
Börja träna ju-jutsu kai

Ju-jutsu är en obeväpnad kampform med slag, sparkar, kast, marktekniker, grepp och fasthållningar. Ju-jutsu har sina rötter i det feodala Japan och tränas i dag världen över. Ju-jutsu tränas som självförsvar, tävlingsform eller som motionsträning.

Träningen i ju-jutsu bedrivs inom stilen ju-jutsu kai, som är en svensk ju-jutsustil. Ju-jutsu kai är den mest väletablerade ju-jutsustilen i Sverige med ca 90 klubbar och runt 8000 utövare.

Nybörjarträning i vuxengruppen kan man börja med det år man fyller 15 år. Barn är välkomna att börja träna i vår barngrupp det år man fyller 9 år. Läs mer om barnträningen här.


Träningstider nybörjare, startar vecka 4:

Knattar: Lördagar 09.30-10.30 eller söndagar 10.30-11.30. Knattarna tränar en dag i veckan. Kostnad 400 kr/termin

Barn: Måndagar 17.00-18.00 och onsdagar 17.15-18.15. Kostnad 500 kr/termin.

Vuxna: Tisdagar 20.00-21.30 och torsdagar 18.30-20.00. Kostnad 1 000 kr/terminVilka kläder ska jag ha?

Man bör ha långa träningsbyxor och en oöm tröja med sig. Då teknikerna ibland innefattar grepp i kläderna så se till att det inte är dina finaste kläder du tränar i. Om du redan har en vit gi (vår träningsdräkt) med ett vitt bälte så går det också bra.

En bit in på terminen brukar sektionen anordna en gemensam beställning av gi. Priserna varierar mellan 400 SEK till över 1000 SEK, beroende på kvalitet och storlek. Till den första graderingen krävs att man har en vit gi.

Träningen bedrivs barfota så lämna skorna hemma. Ta med en vattenflaska!


Hur går träningen till?

Träningen börjar alltid med en rejäl uppvärmning för att förebygga skador under den efterföljande teknik­träningen. Alla kan träna efter egen förmåga. Teknikträningen består av repetition av gamla tekniker och inlärning av nya tekniker. Under passet kan det även förekomma konditionsträning, styrketräning utan redskap, lekar och mycket annat. Disciplinen är hårdare än vad du är van vid från andra idrotter. Det är främst för att undvika skador men också för att det är en del av månghundraårig budo-tradition. Varje pass börjar och slutar med en hälsningsceremoni. I ju-jutsu kai ingår också en kort meditation före och efter varje pass.

Den första terminen

Under den första terminen tränar vi grundtekniker, falltekniker, tillämpade tekniker och bekantar oss allmänt med ju-jutsun. Man tränar i nybörjargruppen där alla är ograderade. Efter att man har tränat flitigt en viss tid (cirka 1 termin) så är man förmodligen mogen för sin första gradering i ju-jutsu kai. Då visar man vad har lärt sig under den första terminen som ju-jutsuka och tar då samtidigt steget upp till bältesgraden 5 kyu (för vuxna) eller 5 mon (för barn).

En gradering till ny bältesgrad kostar 100 SEK. För nybörjare i ju-jutsu kai tillkommer en engångskostnad vid första graderingen på 100 kr till Svenska Ju-Jutsuförbundet för att erhålla ett ju-jutsu-pass där graderingsresultaten förs in.

Träningstider


Vad kostar det?

All information om priser och betalning hittar du bland betalningsinformationen.

Välkommen att träna med oss!

 
Våra sponsorer