Nybörjarstart v.35-39
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Iaido

Mattias Jansson, 5 dan
Mattias började med iaido 2002, då i Honto iaidoklubb i Stockholm, men flyttade 2008 till Linköping och började träna i LBK. Han har deltagit på de flesta SM sedan 2003, och har under åren samlat på sig fyra SM-guld, samt varit uttagen till svenska iaido-landslaget åren 2009-2015 samt 2022. År 2018 tog han graden 5 dan.

 

Caroline Lindholm, 5 dan
Caroline började med iaido 2003 i Shobukan i Göteborg. När hon 1,5 år senare flyttade till Linköping, då som 1kyu, hade iaidoträningen i Linköping varit vilande i några år. Med stöttning från Mike Henry som grundade iaidoträningen i Linköping en gång i tiden och moraliskt stöd från Raili Salminen i Shobukan blev Caroline startskottet för iaidons återuppståndelse i Linköping. Sedan dess har hon varit en av de starkaste drivkrafterna bakom iaidoträningen i klubben och fått träningen att växa till det den är idag.
 
Caroline har också haft stora tävlingsframgångar, hon är till exempel den enda LBK:are som varit med i alla de tre klubblag som tagit SM-guld: 2010, 2014 och 2018.
Patrik Karlsson, 4 dan
Patrik har tränat iaido sedan 2009. Redan året därpå vann han klubbens allra första klubbmästerskap, och sedan dess har han varit med och tagit inte mindre än tre SM-guld till klubben: i lag 2014 och 2018 samt individuellt guld i 4dan-klassen 2022.
 
Patrik har bott och tränat iaido i Japan en period, där han passade på att ta medalj i shodan-klassen på Kōriyama Iaido Taikai 2013. Han har också varit med och representerat Sverige i internationella mästerskap i iaido vid flera tillfällen och mött det absolut tuffaste möjliga tävlingsmotståndet.
 
Förutom iaido brinner Patrik också för jodo, en snarlik stil som vi också tränar i klubben.
Carl Kaneröd, 3 dan
 
Carl har tränat iaido sedan 2013, och sedan dess varit en av klubbens flitigaste tränande, vilket återspeglas i hans raketsnabba teknikutveckling. Hans hittills bästa individuella tävlingsprestation var 2019, då det blev SM-brons i 2dan-klassen. Carl har också två SM-silver i lag.
 
Som instruktör utmärker Carl sig framför allt genom sin skarpa blick, som inte missar några detaljer.
 
Våra sponsorer