Nybörjarstart v.35-39
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Iaido

Börja träna iaido

Om du är nyfiken på iaido och känner att du inte får svar på dina frågor här nedanför, tveka inte att kontakta oss på iaido@linkopingbudo.se!

 

När kan jag börja träna?

Nybörjare är alltid välkomna! Vi har öppet intag under hela terminen, men har du möjlighet rekommenderar vi att du är med från början.

Vi har ingen fast åldersgräns eftersom det i slutändan är personlig mognad och motivation som avgör om man kan ta till sig träningen eller inte. Träningen är dock i första hand anpassad för vuxna.

Träningen hålls i Hangaren i Ryd, se klubbens Hitta oss-sida för mer information.

 
Vad kostar det?

All information om avgifter och betalning finns under klubbens Betalning-sida. Du är dock alltid välkommen att prova på under några pass innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta och därmed betala avgiften.

 
Vad ska jag ha för kläder?

Man har lämpligtvis långa byxor i något mjukare material och en t-shirt på sig, vi tränar barfota så inga skor behövs. Om du har ett par enkla knäskydd liggande hemma – ta med dem! Redan från början kommer vi träna en del på knä, och knäskydd underlättar denna träning. Det är dock inget krav, och vi har några knäskydd att låna ut.

Har du redan en budo-gi och/eller hakama går det förstås bra att komma i detta också.

 
Kan jag ta med mitt eget svärd?

De första veckorna är det lämpligast att träna med ett träsvärd (bokuto). Sådana finns att låna i dojon, men har du ett eget kan du förstås ta med det. Om du har ett iaito (träningssvärd) hemma går det bra att börja träna med detta en bit in på terminen, fråga gärna instruktören för säkerhets skull. Av säkerhetsskäl tillåter vi inte skarpa svärd innan du graderat minst 1 dan!

 
Vad händer under första terminen?

Vi börjar med att bekanta oss med svärdet och iaidons grundtekniker, såsom drag, hugg och hölstrande. Ganska snart börjar vi lära oss kata, de rörelsemönster som utgör huvuddelen av iaidoträningen. Under första terminen kommer du antagligen hinna lära dig större delen av de 12 kata som ingår i ZenKenRen (seitei) iai. Mot slutet av första terminen får du möjlighet att gradera och visa vad du har lärt dig. Har man varit med och tränat aktivt under terminen brukar det inte vara några problem att klara första graden: 4 kyu (yonkyu).

 
Våra sponsorer