Nybörjarstart v.35-39
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb

Barnträning

 

Vad kul att du är nyfiken på budo och kampsport! Vi tycker förstås att det här är det roligaste man kan hålla på med, och vi hoppas att du (eller ditt barn) ska tycka detsamma!

Barnträning i LBK: ju-jutsu, karate och kendo.

Kampsport är en utmärkt aktivitet för barn och ungdomar. Det är roligt, fysiskt utvecklande, stärker självförtroendet och förmågan till disciplin och koncentration. Det är dessutom något man kan hålla på med hela livet. I Linköpings budoklubb erbjuder vi träning för barn och ungdomar  i aikido,   ju-jutsukarate och kendo .Vi har instruktörer som är särskilt utbildade för att ta hand om barn- och ungdomsgrupper

 

När kan jag börja träna?
Till barngruppen i jujutsu är man välkommen från den termin då man fyller 9 år och jujutsuns knattegrupp från det man fyllt 6 år, här kan du läsa mer om jujutsuns barnträning.

 

Aikido Du kan börja träna aikido från 11 år. Läs mer här  aikido

 

 

 

Till juniorgruppen i kendo är man välkommen från det år då man fyller 10, mer info finns under juniorträning i Kendo.

Terminerna drar igång i slutet av augusti respektive slutet av januari. Det är alltid bra om man har möjlighet att vara med från början på terminen.

 

 

 

Vad skiljer barnträningen från vuxenträningen?
För det första såklart att man tränar tillsammans med andra barn! Utöver detta har barnträningen också mer inslag av lek och extra stora krav på säkerhet. Barns kroppar är mjukare än vuxnas, vilket gör att vissa typer av övningar och tekniker inte är lämpade för barn och dessa undviker vi självklart.

 

Vad skiljer knatteträningen från barnträningen?
Knatteträningen är träning för barn från 6 till 9 år. Eftersom knatteträningen vänder sig till yngre barn än barnträningen ligger fokus på balans, kroppskontroll och att det ska vara kul. Förutom tekniker anpassade för yngre barn gör vi kullerbyttor, lekar och rörelseövningar för att bygga upp balans och kroppskontroll

 

Är det inte farligt för barn att träna kampsport?
Kampsport kan se våldsamt ut ibland, men är faktiskt inte farligare än annan idrott. Blåmärken kan man såklart få ibland, men värre skador än så är ovanliga. Trots detta gör en del hemförsäkringar undantag för kampsport – då kan det vara bra att veta att alla medlemmar i klubben är försäkrade både under träning och på väg till och från träningen. Du kan läsa mer om försäkringen på Svenska budo- och kampsportsförbundets hemsida.

 

Vad kostar det? Behöver man någon utrustning?
Våra avgifter och kontonummer hittar du bland betalningsinformationen. Som nybörjare går det bra att träna två veckor innan man bestämmer sig och betalar in avgiften. Till en början behöver man ingen särskild utrustning, men om du tycker att det är roligt att träna kommer du antagligen vilja skaffa en dräkt när du hållt på ett tag. Information om utrustning och vad den kan kosta hittar du på stilsidorna eller genom att fråga instruktören.

 

Vad är en gradering?
Inom de flesta kampsporter har man olika grader som visar hur mycket man kan. I jujutsu och karate kan man se på bältets färg vilken grad någon har, medan det i kendo inte syns på kläderna. Syftet med graderingar är dels att man ska ha ett mål att träna mot, och dels att man ska kunna mäta sin egen utveckling och se att man blir duktigare och duktigare. Inför graderingen tränar man ofta extra mycket på de tekniker som man ska visa upp, och på själva graderingen visar man teknikerna för en eller flera domare som kontrollerar att du lärt dig vad du ska. Det brukar vara lite nervöst, men det är det värt när man får veta att man klarat det!

 

 

 
Våra sponsorer