Extra årsmöte 9 juni
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu - BJJ

Börja träna BJJ

Sugen på att börja träna BJJ?


Om du har frågor som vi missat att besvara här, tveka inte att kontakta klubben via info@linkopingbudo.se


Anmälan:

För att vara med på passen behöver man anmäla sig i sportadminappen. Anmälan öppnar 24 h innan passet börjar.  Det finns ett begränsat antal platser på varje pass så se till att anmäla er och avanmäl om ni inte kan vara med.

Anmälan sker här: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={CC5AB4F1-83D9-4902-9717-9365F16D42C5}

Appen hittar man här: 
https://www.sportadmin.se/medlemsapp/
Man loggar in med den mailadress man har anmält vid registrering till Linköpings Budoklubb.


Träningen

Som nybörjare kommer du träna två gånger i veckan på våra pass som heter BJJ Basic. Exakta tider hittar du i träningsschemat, och hjälp med att hitta till dojon finns på vår hitta oss-sida. Som alltid är du välkommen att testa på några pass innan du bestämmer dig för att fortsätta och betalar in avgiften.

Träningspassen består av uppvärming som följs av teknikövningar vilka sedan får testas praktiskt under sparringronder mellan de tränande. Sparringen är en del som skiljer BJJ från andra kampsporter eftersom du här verkligen får känna att teknikerna fungerar och våga lita på dem. Detta gör att många tränande får bättre självkänsla samt upplever en större trygghet i sig själva.


Kläder

Man bör ha långa byxor och en oöm tröja med sig. Många tekniker innefattar grepp i kläderna, så ta inte på dig det finaste du har. Om du redan har en gi (träningsdräkt) med vitt bälte går det också bra. En bit in på terminen brukar sektionen ordna en gemensam beställning av gi. Bestämmer man sig för att fortsätta träna BJJ är det bra att skaffa en gi så fort som möjligt, eftersom många tekniker bygger på att man greppar dräkten.

 
Våra sponsorer