Välkomna till våra nybörjarstarter från och med 26 Augusti.
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu - BJJ
Börja träna BJJ

Sugen på att börja träna BJJ?


Om du har frågor som vi missat att besvara här, tveka inte att kontakta Lars Karlsson på 0702-242874 eller lars.karlsson80@gmail.com


Träningen

Som nybörjare kommer du träna två gånger i veckan på våra pass som heter BJJ Basic. Exakta tider hittar du i träningsschemat, och hjälp med att hitta till dojon finns på vår hitta oss-sida. Som alltid är du välkommen att testa på några pass innan du bestämmer dig för att fortsätta och betalar in avgiften.

Träningspassen består av uppvärming som följs av teknikövningar vilka sedan får testas praktiskt under sparringronder mellan de tränande. Sparringen är en del som skiljer BJJ från andra kampsporter eftersom du här verkligen får känna att teknikerna fungerar och våga lita på dem. Detta gör att många tränande får bättre självkänsla samt upplever en större trygghet i sig själva.


Kläder

Man bör ha långa byxor och en oöm tröja med sig. Många tekniker innefattar grepp i kläderna, så ta inte på dig det finaste du har. Om du redan har en gi (träningsdräkt) med vitt bälte går det också bra. En bit in på terminen brukar sektionen ordna en gemensam beställning av gi. Bestämmer man sig för att fortsätta träna BJJ är det bra att skaffa en gi så fort som möjligt, eftersom många tekniker bygger på att man greppar dräkten.

 
Våra sponsorer