Extra årsmöte 9 juni
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Budoklubb
Ju-jutsu kai

Instruktörsläger Öst
2019-03-27 11:54

Lördagen den 23/3 genomfördes terminens Instruktörsläger Öst i Linköping. Denna gång för 13:e gången. Vi blev 11 st från Linköping, Vadstena, Kista, Nyköping och Mullsjö samt Anders, Erik och Mattias som instruktörer.

Temat denna gång var instruktörsmetodik i praktiken. Tanken med lägret är att ge våra instruktörer bra träning och tips som instruktörer. Lägret är också ett tillfälle att utbyta erfarenheter, instruktörer och klubbar emellan. Så vi började med uppvärmningen. Varför och hur och himla massa olika övningar från ”när och fjärran”. Så nu kan vi variera uppvärmningen ännu mer. Sedan blev det en metod att träna tekniker som uppvärmning i full fart. Efter detta gick Erik igenom olika sätt att tänka vid träningsplaner genom att använda teman. 


Efter lunchen tog vi det lite lugnare. Diskussioner, tips och träning kring metodiken Visa, instruera, öva. Även kring inlärningssätten se, höra och göra. Hur varierar vi vår instruktion med detta i åtanke. Som vi alla vet så ger en bra attack ett bra försvar, så träna på att göra bra attack blev ett självklart inslag. Detta följde Mattias upp med ukes möjlighet till motstånd på olika nivåer och i olika situationer.


Efter kaffet stod det teknikbedömning på schemat och som avslutning gick vi igenom besvärliga tekniker.
Ett bra läger där deltagarna fick möjlighet till många input av bra och erfarna instruktörer.Nyhetsarkiv
Mongradering2021-12-08 11:29
Instruktörsläger Öst2019-03-27 11:54
Barngradering2018-06-24 14:22
 
Våra sponsorer