Linköpings budoklubb

Kampsport för alla

Alla kan träna kamsport hos Linköpings budoklubb som är en av Sveriges största och äldsta kampsportsklubbar. Vi erbjuder träning inom tio olika kampsporter från traditionella kampkonster till moderna tävlingsidrotter.

Bli medlem

Som medlem i Linköpings Budoklubb får du obegränsad tillgång till träning i alla olika stilar och så många pass du vill - allt till samma pris!
 

Testa fyra pass innan du bestämmer dig!
Registrera dig med prova-på medlemskap och boka!

Klubben

Vi är en ideell förening som strävar mot att alla ska kunna träna kampsport på ett säkert och utvecklande sätt.

 

 

Nybörjarintaget för BJJ, Kendo, MMA och Thaiboxning startar 2/9 2024.
Anmälan öppnar i Augusti

Mer info om klubben

På vår introkurs får lära du dig grunderna inom crossfit så du utför övningar på korrekt sätt utan att skada dig.

Linköpings Budoklubb

Linköpings Budoklubb är en idéell förening som välkomnar alla kampsportentusiaster oavsett ålder eller erfarenhet. Med över 300 medlemmar är vår klubb dedikerad till att främja kampsportens lärande och utveckling genom vårt breda utbud av discipliner. Samtliga stilar är med i Svenska budo- och kampsportsförbundet. Vi erbjuder en varm och välkomnande miljö där alla kan lära sig och växa. Kom och upplev gemenskapen och spänningen på Linköpings Budoklubb! 
 

Bli medlem

Våra stilar

Hos oss kan du träna alla olika stilar för ett och samma pris, kom och testa på redan idag!

Vanliga frågor

 • Nybörjarintag för BJJ, MMA, Thaiboxning och Kendo:
  • Vårtermin: vecka 4, fr.o.m 22/1-2024. 
  • Hösttermin: September
 • Träningsavgift per termin
  • Vuxen: 1500 kr
  • Barn/ungdom: 750 kr
 • Barnträning
  • År 6-8: Lördagar 9.30-10.45
  • År 9-13: Tisdagar 17.00-18.00 (nybörjare)
  • År 9-13: Torsdagar 17.00-18.00 (fortsättare)
  • År 4-11: Söndagar 9.30-10.30 (förälder tillsammans med barn)

Vad behöver man veta som nybörjare?
Som nybörjare behöver du ingen förkunskap. Anmäl dig och dyk upp i shorts och t-shirt!

Finns det möjlighet att gästträna?
Gästträning är alltid välkommet, skicka gärna ett mail innan.

info@linkopingbudo.se

Hur lång svarstid har ni?
Ca 1-2 dagar, vi är en ideell förening och jobbar främst med klubben under vår fritid.

Thaiboxning

Thaiboxning, även känd som Muay Thai, är en kampsport som härstammar från Thailand. Det är en form av fullkontaktskamp med fokus på stående kamp med slag, sparkar och knän där man jobbar både på distans och i clinch. Thaiboxning omväxlande fysisk träning som passar både motionärer och de som vill tävla.

Thaiboxning är en hård men väldigt rolig träningsform. Så vill du uppleva något fysiskt och roligt samtidigt så är Thaiboxning för dig, träningen passar tjejer, killar, gammal som unga, kom och testa!

 

Frågor?

thaiboxning@linkopingbudo.se

 

MMA - Mixed martial arts

Mixed martial arts, MMA, är en av världens snabbast växande sporter just nu. MMA är en fullkontaktssport som blandar stående kamp med slag, sparkar, nedtagningar och marktekniker. Det är omväxlande och rolig träning med mycket sparring.

Passen innehåller en rejäl uppvärmning och efter detta så tränar man teknikövningar. Det handlar både om slag/spark, kast och brottningspositioner, lås/strypningar och positioner på marken. Det är alltid mycket sparring på passen där vi lär oss att tillämpa det vi tränat under teknikövningarna. MMA är allsidig, rolig och bra träning för hela kroppen. Man tränar både kondition, samt fysisk och psykisk styrka. Man lär sig även kroppskontroll och motorik, samtidigt som man har kul och träffar nya människor.

 

Frågor?

mma@linkopingbudo.se

 

Kyudo – svart bälte i koncentration

Kyudo är en japansk traditionell bågskyttesport som fokuserar på den estetiska och andliga sidan av bågskytte. Kyudo-utövare strävar efter att uppnå zanshin, en känsla av total närvaro och medvetenhet, genom att använda en lång båge och pil för att träffa målet på ett precist och koncentrerat sätt.

Utövare tränar inte bara på tekniska färdigheter utan också på att kultivera en hög grad av självbehärskning och respekt för andra. Kyudo är en särskilt ceremoniell sport och utövare använder traditionella kläder och utför rituella handlingar före och efter träning eller tävling.

 


Frågor?

kyudo@linkopingbudo.se

Kendo – japansk fullkontaktsfäktning

Kendo är en japansk kampsport som använder sig av träsvärd för att efterlikna stridsscener från svunna tider. Sporten har rötter i samurajernas krigarkultur och har sedan dess utvecklats till en modern sport med fokus på teknisk skicklighet och mentalt fokus. Kendo-utövare bär skyddsutrustning inklusive hjälm, handskar och kroppsskydd för att möjliggöra för fullkontakts-träffar utan skador. Målet med Kendo är inte att skada motståndaren, utan snarare att träffa motståndaren på ett korrekt sätt för att få poäng och vinna matchen. Kendo är också en sport som främjar disciplin, självkontroll och respekt för andra utövare.


Frågor?

kendo@linkopingbudo.se

Ju Jutsu Kai – självförsvar och motion

Ju-jutsu är en obeväpnad kampform med rötter i stridstekniker från det gamla feodala Japan. Det japanska uttrycket “ju-jutsu” betyder “mjuk teknik” och syftar dels på det faktum att det är en obeväpnad kampform dels på det faktum att en grundläggande tanke är att försöka utnyttja en motståndares angreppsenergi till sitt egna försvar genom att använda mjuka och följsamma tekniker. 
 
I Linköping tränar vi stilen Ju-jutsu kai som är framtagen som ett självförsvar med tanke på svenskt nödvärn. Ju-jutsu kai:s teknikflora innefattar bland annat blockeringar, frigöringar, ledtekniker och fasthållningar. Men vi tränar även kast, slag, sparkar och marktekniker som tränas i andra kampsporter.

Ju-jutsu kai är Sveriges största Ju-jutsustil.

 

Ju-jutsu tränas världen över i ett stort antal olika stilar med sina egna variationer över dessa grundläggande teman. Ju-jutsu kan tränas som självförsvar, tävlingsform eller som motionsträning med varierande grad av traditionella japanska inslag.

 

Ju-jutsu kai - Motion med mening.

Frågor?

ju-jutsukai@linkopingbudo.se

Ju-Jutsu Fighting

Vill du träna kampsport som en tävlingsidrottare men på dina villkor? Då ska du komma till oss på Linköpings Budoklubb och prova Ju-jutsu Fighting.

Ju-jutsu Fightingpassen är träning för att tävla enligt det internationella regelsystemet för ju-jutsu. Det är en blandning av karate, judo och BJJ och är en populär träningsform i hela världen. Ju-jutsu Fighting är ett roligt sätt att komma i form och få explosiv träning som gör dig stark och uthållig.


Frågor?

jjf@linkopingbudo.se

Jodo – staven övervinner svärdet

Jodo, stavens väg, är kampsporten där en enkel trästav övervinner det till synes överlägsna svärdet. För jodo-utövaren är det viktigt att lära sig hantera både stav och svärd, eftersom jodo framför allt utövas i par där svärdet attackerar och staven försvarar, men tack vare sin mångsidighet och långa räckvidd är det alltid staven som går segrande ur striden.

Jodo är en mjuk träningsform där du både enskilt och tillsammans med dina träningskamrater tränar upp rörlighet, grundstyrka, precision och balans. Liksom i de flesta traditionella kampkonster är träningen centrerad kring ett antal förutbestämda träningsscenarion (kata) där du slipar dina tekniker och fördjupar din förståelse för stilen.

Jodo-gruppen i LBK är en liten, dedikerad träningsgrupp. Vi har begränsat med träningstid och instruktörer, och vill därför att du har minst en termin kendo eller iaido bakom dig innan du börjar i jodo-gruppen, så att du har en grund i svärdshanteringen som ju är viktig även i jodo. Om du därefter fortfarande är intresserad är du varmt välkommen att börja träna jodo med oss från vt -23 då vi återupptar nybörjarintaget i jodo.


Frågor?

jodo@linkopingbudo.se

Iaido – Japansk svärdskonst

Iaido är en form av japansk svärdskonst som har tränats i någon form sedan 1500-talet. Karaktäristiskt för iaido är att man drar och attackerar i samma rörelse, och att man tränar med riktiga svärd mot imaginära motståndare. Eftersom träningen är individuell finns det stort utrymme för anpassningar till var och ens olika förutsättningar.

Målet med träningen är perfekta tekniker, men också att forma kropp och sinne genom sin träning, och iaido har beskrivits som meditation i rörelse. Det ska dock inte tolkas som att iaido inte är svettigt – de lugna, kontrollerade rörelserna är ett effektivt sätt att träna upp kroppens grundstyrka.

Frågor?

iaido@linkopingbudo.se

 

Brasiliansk Jiu-Jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är en kampsport som fokuserar på markkamp och submission-tekniker, där man använder sig av grepp, låsningar och stryp för att få sin motståndare att ge upp. BJJ har sina rötter i traditionell Judo, men har sedan utvecklats till en egen sport med en unik teknisk arsenal. Träning i BJJ involverar sparring, drills och teknikövningar, och betonar fysisk styrka och uthållighet. BJJ är en populär kampsport runt om i världen och används mycket inom MMA.

Frågor?

bjj@linkopingbudo.se

 

Submission Wrestling

Submission Wrestling (SW) är en kampsport som fokuserar på att övervinna sin motståndare genom submission-tekniker d.v.s. grepp för ledlås och stryp. Sporten betonar markkamp men inkludera stående tekniker och kast. Träning innefattar sparring, teknikdrillar och teknikövningar, samtidigt utvecklar du styrka, kondition och koordination. Submission wrestling är populärt både som självförsvarsträning och tävlingssport samt används i stor utsträckning inom MMA.

Till skillnad från BJJ så utövar man denna sporten med shorts och t-shirt istället för traditionella kampsportskläder (Gi) samt att regelsystemet är mer tillåtande. SW är även känt som BJJ No-Gi p.g.a. många likheter men utförs utan Gi'n.

Frågor?

sw@linkopingbudo.se

 

Aikido – den harmoniska kraftens väg

Gemenskap. Rörelse. Koordination. Balans. Självförsvar. Fokus. Aikido är allt detta. Och mycket mer.

Den japanska kampkonsten aikido tillhör det fåtal idrotter som är helt tävlingsfria. Aikido är en japansk kampsport som betonar icke-våld och självförsvar. Aikido-tekniker involverar ofta att använda motståndarens styrka mot dem själva, istället för att konfrontera dem direkt.

Här betonas samarbete och viljan att lära av varandra. Aikido tränas inte för att ta medaljer i en framtida tävling, det är själva träningsögonblicket som är det viktigaste. Sporten erbjuder ständig utveckling och kan tränas livet ut. 


Frågor?

aikido@linkopingbudo.se

Schema

Personlig fysträning

Få mer än bara din kampsportsträning - utveckla din styrka, stabilitet, rörlighet, uthållighet och explosivitet med Trigonmovement som erbjuder den perfekta fysträningen för dig.

Med 20 års erfarenhet av coaching och träning har Coach Frahm framgångsrikt tränat fram över 20 SM-medaljer inom olika idrotter.

Boka ditt första möte och ta steget mot en framgångsrik träning!

coachfrahm@gmail.com

Gör dina val och boka din PT

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du enkelt och smidigt handla sportdryck, foodbox, träningskläder m.m.

Gå till webbshop

Våra samarbetspartners

Kontakta oss

Linköpings Budoklubb
Mail: info@linkopingbudo.se

Tel: 013-17 45 50
Org. nr: 822000-9412

Föreningsdokument

Hitta till oss

Stora dojon:
Björnkärrsgatan 14
584 36, Linköping


Hangaren:
Rydsvägen 5B,
584 31, Linköping